Весняним настроєм наповнюється життя єврейського Києва. 26 січня в київському клубі GRAM за підтримки МАРОМ (всесвітньої організації єврейської молоді консервативного напрямку) відбулася перша вечірка серії Radio Klezmer Party, присвячена святу Ту Бі Шват
Stamova
В програмі: винна церемонія та розповідь про традиції Нового Року дерев від головного рабина консервативної течії юдаїзму в Україні Реувена Стамова , виступ музикантів з гурту 2 Gypsy та сети сучасної клезмерської музики від Dj DERBASTLER та Dj Boochyaman.
 
Radio Klezmer Party – серія щомісячних вечірок, присвячених єврейській музиці та традиціям, започаткована радіо-програмою «Радіо Клезмер з Михаль Стамовою», що виходить в ефірі радіо OFR FM з грудня 2018 року за підтримки фонду «Заради тебе» та громади консервативного іудаїзму «Масорет»
Організатори вважають дуже знаковим і символічним той факт, що музичний проект, спрямований на відродження єврейської музичної культури, збігається із святом пробудження природи і життя. «В пам’ять про тих, хто був жорстоко знищений і заради майбутніх поколінь, ми маємо жити і розвивати єврейські традиції та культуру в Україні», - каже Міхаль Стамова, автор і ведуча програми «Радіо Клезмер».
 
Наступна вечірка відбудеться 23 лютого в клубі Drunken Monkey в Києві (вул. Костянтинівська, 1). Слухати програми Радіо Клезмер можна тут : Джерело   

СПИСОК НОВОСТЕЙ :

Go to top