Виставка з нагоди 55-річчя видатного художника Олександра Ройтбурда проходитиме у Київському національному музеї російського мистецтва з 19 по 29 жовтня.

 

tmb 1000100061875febe254fd659296d5f0ca03ffa0

 

«Музей — це, в певному сенсі, моя батьківщина. Культура — моя батьківщина, мистецтво — моя батьківщина і далі цим ланцюжком, музей — моя батьківщина. Музей це місце діалогу і все, чим я займався у своєму житті — по суті, діалог з музеєм. З художниками, які на мене вплинули, з історіями, які були ними розказані. І ось прийшов час зробити виставку музейних ремінісценцій», — розповідає Олександр Ройтбурд про виставку.

Більшість робіт художника, в тій чи іншій мірі, — музейні ремінісценції. У проекті будуть представлені роботи різних років. І хоча більшість творів написана у 2016 році, ми все ж зможемо спостерігати деяку ретроспективу, перш за все по відношенню до себе — кілька представлених творів є для Ройтбурда спогадом про те, що він робив у середині 80-х.

В останніх творах Олександра музейна ремінісценція переростає у гру з музеєм. Роботи з розпочатої нещодавно серії — це колажування фантастичних сцен за участю великих філософів минулого: Канта, який проповідує тапірам трансцендентну чуттєвість, Лейбніца на прогулянці з павичами, Вольтера, який фліртує з лісовою німфою, Спінозу, який подорожує верхи на зебрі.

«На мій погляд, Олександр Ройтбурд грає не лише з музеєм, а й з глядачем і, часом, навіть з самим собою, кидаючи виклик уяві та інтелекту. Його цитування без лапок — це певна посвята у таїнство створеного ним фантастичного світу, який заглиблює нас у філософські роздуми», — говорить арт-менеджер проекту Ірина Юферова.

Виставка триває з 19 до 29 жовтня у виставкових залах Київського національного музею російського мистецтва за адресою: вул. Терещенківська, 9. Відкриття 18 жовтня о 18:30. Режим роботи: 10.00 - 18.00. Пн і чт — вихідні дні.

Джерело

 

СПИСОК НОВОСТЕЙ :

Go to top