Єврейський форум України #ТижніНімеччини2020
Теперішній час встановив нам свої закони, але пандемія не роз’єднала, а навпаки поєднала нас і дала можливість отримувати новий досвід і нові, для нас, засоби спілкування.- Відмітила відкриваючи захід Роксана Гамарник - президент Єврейського форуму України.
19 жовтня 2020 року Єврейський форум України провів конференцію: "Живі сторінки історії" у рамках Тижнів Німеччини в Україні 2020, захід пройшов за підтримки Посольства Німеччини в Україні та Асоціації східно-європейського єврейства, Асамблеї національностей України.
Серед експертів, учасників та гостей заходу були громадяни не тільки України, а й Німеччини, США та Ізраїлю.зум
У ході конференції були розкриті події, питання та враження останніх 30 років. Розквіт та розвиток єврейських громад у Німеччині та німецьких громад та культурних центрів в Україні. Складний шлях до примирення та співпраці.
Шляхи подальшого існування, бачення майбутнього.
Наші експерти : Людмила Коваленко-Шнайдер - Голова Благодійної організації Центр німецької культури "Відерштраль", Олександр Койфман - історик, Ровшан Тагієв - Голова Асамблеї національностей України. Також окрім організаторів і експертів були присутні учасники та гості заходу.
Конференцію відкрила Роксана Гамарник, розповівши про тему заходу та розкривши основні питання, які були винесені на обговорення.
Аві Шафатья - Голова громади кавказьких євреїв Німеччини розповів як розвивається єврейська громада Німеччини та зокрема громада міста, у якому він мешкає та висловив своє бачення майбутнього громади.
Людмила Коваленко-Шнайдер - Голова Благодійної організації Центр німецької культури «Відерштраль» докладно розповіла про життя німецької громади України, про роботу та проекти своєї організації.
Історик - Олександр Койфман (Ізраїль) дуже яскраво розкрив історичні аспекти та цікаві факти подій останніх 30 років.
Учасник зі США - Леонід Бард- Віце-президент Асамблеї діаспор Світу на початку свого виступу згадав про недавню третю річницю смерті видатного лідера єврейського народу та видатного громадського діяча - Аркадія Монастирського, який до своєї смерті був президентом Єврейського форуму України, зараз його справу продовжує Роксана Гамарник. Також пан Леонід висвітлив питання єврейсько-німецьких культурних обмінів та інші нагальні питання.
Ровшан Тагієв - Голова Асамблеї національностей України розкрив загальні питання подій останніх 30 років стосовно єврейської громади Німеччини та німецької громади України.
Бела Губенко - Голова Асоціації східно-європейського єврейства розповіла про різні, у тому числі і історичні події , що сталися у єврейській громаді протягом 30 років та згадала різноманітні культурні проекти, які були впроваджені нею та Аркадієм Монастирським.
До нашої конференції були залучені фахівці з різних країн.
Гості із зацікавленням слухали доповідачів та задавали питання.
Прес-служба ЄФУ

СПИСОК НОВОСТЕЙ :

Go to top